14 Ağustos 2008 Perşembe

bir staj daha bitti

Evet bitti demeye gerçekten dilim varmıyor ama son haftanin içindeyim bu gün son "off" günüm.Zamanı sayıyorum şımdı yarın olsa da işe gideyim diye.Ece'yı görsem bir köşede hollandaise yapa dursa Melis hanım kendini işine kitlemiş yüzündeki tebessümle portakalları cıkolataya batırıyor olsa.
Ali ustaya bir meraba caksam önden "prenses var mı bir yaramazlık" dese "yok cok şükür Ali Abi her sey yolunda sen nasılsın ?" desem. Onur ustam sabahcı olmanın verdığı hararetle yarı insan takılırken kankam muroya oo nbr kanka deyip hatır sorma seasına devam etsem Vedat ya da Erkan ustanın deyimiyle "bay bilgin" her zamanki gibi dünyevi ve güncel haberler üstüne muhalefetlığini yapsa ya da en iyisi ne zaman sıkışsam yanımda bitiverse, bana yardım etse. Arasıra Sadık ustamın offları kulagıma gelsede yine takılsam "Sadık usta yıne offluosun ama sen diye " ...
fatih abinin "sonra kızgın tava sapı .."gibi sahane benzetmeleri beni olduğum yerde yine kopartsa macaronları kapatırken birbirine ve babadan çorbacı olduğunu dusunduğum Özkan abi müthiş aksanıyla ingilizceseni konuşturtup gülümsetse bütün mutfağı birden tabıı uyuya kalıp otobuslerde dusme hıkayelerınıde araya serpiştirse.erkan usta tatlı sert tavrıyla dolanı verse gene mutfakda arasıra takılsa arasıra kızsa ve canım savas ustam bırımızın basına dıkılıp tatlı tatlı "adamım olmuyor ama bu bak ..."diye bir bir anlatmaya başlasa.Pastaneden arasıra hazine ? kazmak ? hazıne avcılığı?sözcüklerı yankılansa Gizem her yerden duyulan ve susmayan sesi ile kulaklarımızı cınlatmaya devam ederken mını chef edalarıyla takılan geleceğin genel müdürü Onno hostes hayallerini anlatmaya devam etse.Sonra Ömerle yurt dışında çalışmak için Sultanahmet'de yabancı koca bulma projelerimden bahsetsem.Ünal yine önüme meyveler koyup beslemeye devam etse.Bırde üstüne mehmet ustanın pidesini yesek. Sonra akşam ış cıkışı bir bira yuvarlasak hep beraber Cihat 3 bira yuvarlerken .Osman abıi kızların erkek olduğundan habersiz manzaraya bakmaya devam etse... Gürcan usta sandelyeyi değil sandalye yine Gürcan ustayı bulsa bırasını yudumlarken ...Ve ben kedi kesmiş gibi duran kıyafetim ve sumo gurescileri gibi topladığım saçlarımla mutfakdan hic çıkmasam....evet evet yarın olsunda bu manyak kız bir an once ise gitsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder